SalesDevelopment.be

Consultancy

Decision makers schermen zich steeds beter af tegen verkopers …. tot er plots een behoefte ontstaat binnen het bedrijf. Dan contacteren ze de bedrijven die bij hen “top of mind” zijn om deze vraag in te vullen.

Dit is het belang van sales development : het permanent screenen naar opportuniteiten, het identificeren en benaderen van prospecten, het kwalificeren en de juiste opvolging voorzien met een aangepaste timing. Het genereren van kwaliteitsvolle leads is niet alleen zicht krijgen op de behoefte van de prospect, maar ook op zijn aankooptiming en organisatie : wie neemt wanneer welke beslissing. Enkel op deze manier kan men op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig zijn om te scoren!

Sales development vraagt specifieke skills en een bijzondere aandacht. Bij sales development is “nee” een waardevol antwoord, bij sales is “nee” meestal een ramp!

Indien u binnen uw organisatie uw sales development activiteiten verder wenst uit te breiden, willen wij u hierbij graag ondersteunen. Geniet van onze 20 jaar ervaring en bezorg uw verkopers een situatie waarin ze optimaal kunnen presteren.

Wij denken graag met u mee!